Proud to be Senior

Het pensioenfonds ABP keert op haar schreden terug en gaat toch de partnertoeslag-AOW uitkeren die ze eerder per januari dit jaar stopte.

 

Met het afschaffen van de partnertoeslag-AOW schaft het pensioenfonds ABP ook haar eigen toeslag af. Ongeveer 20.000 ABP-gepensioneerden kregen plots gemiddeld € 130 minder per maand, maar de korting kon oplopen tot wel maandelijks € 500. Dat kwam het pensioenfonds op felle kritiek te staan van gepensioneerden en vakbonden. Het ABP stopte in februari met de partnertoeslag, omdat de partnertoeslag-AOW ook per 1 januari 2015 werd afgeschaft.

Na de protesten en overleg van de vakbonden met het pensioenfonds ABP in de Pensioenkamer, werd de tekst van de pensioenovereenkomst er nog eens goed op nagelezen. Juristen kwamen ten slotte tot de conclusie dat er toch recht is op de partnertoeslag, ook al is er vanuit de AOW geen recht meer op een partnertoeslag. Volgens het pensioenreglement van het ABP blijkt er over de pensioenjaren van voor 1986 recht te zijn op een aanvulling op het pensioen als de pensioengerechtigde een gehele of gedeeltelijke partnertoeslag-AOW ontvangt.

Het ABP gaat in april de toeslag weer uitkeren en stort dan ook de gemiste toeslag over februari en maart op de rekening van de pensioengerechtigden.

Nico van Scheijndel

16 maart 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.