Proud to be Senior

De uitzendbureaus hebben met minister Asscher afgesproken dat zij van de werkloze 50-plussers er dit jaar 22.500 aan werk helpen. Het personeel wordt geschoold en de subsidie verruimd.

 

Van de honderd 50-plussers die weer aan het werk kunnen, doet een kwart dat volgens de Barometer 50-plus van het UWV via een uitzendbureau. Om meer 50-plussers weer aan een baan te helpen heeft de uitzendbranche afspraken gemaakt met minister Asscher van Sociale Zaken. De afspraak is dat de uitzendbureaus in 2015 samen 22.500 50-plussers aan het werk krijgen. Op zijn beurt heeft de minister de plaatsingssubsidie verhoogt tot maximaal € 1500, de leeftijdsgrens voor de subsidie verlaagd van 55 naar 50 jaar en hoeft een werkloze niet meer tenminste drie maanden werkloos te zijn geweest.

Het personeel van de uitzendbureaus wordt ondertussen getraind om werkloze 50-plussers te vinden en hoe om te gaan met de vooroordelen die aan 50-plussers kleven. De 50-plussers blijkt namelijk niet ziekelijk, lui en ongemotiveerd, maar juist gemotiveerd, ervaren en goed bereikbaar, maar dat wist u al.

 

Nico van Scheijndel

21 januari 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.