Proud to be Senior

Volgens beveiliger Securitas is er bij bedrijven te weinig oog voor de veiligheid van de oudere werknemer. De gemiddelde leeftijd van de werknemers neemt toe, maar aandacht voor hun veiligheid niet.

 

De afgelopen tien jaar is de beroepsbevolking snel vergrijsd. Sinds 2003 is de beroepsbevolking volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gemiddeld 2,5 jaar ouder geworden, naar nu 41,7 jaar. Bedrijven stemmen de veiligheid voor de werknemers echter nog te weinig af op de hogere gemiddelde leeftijd van hun werknemers. Beveiliger Securitas vraagt zich hardop af of er wel voldoende evacuatiestoelen zijn, of de oudere werknemers de trap wel af kunnen en of de trappen niet te stijl zijn en de gangen te smal.

Volgens Thijs van Rooden van Securitas moeten bedrijven meer nadenken over de veiligheid van hun steeds ouder wordende werknemers. Er zijn meer bedrijfshulpverleners nodig, maar bedrijven moeten ook nadenken over de inrichting van de ruimten. Misschien moeten oudere werknemers wel op lagere verdiepingen werken, zodat ze bij nood toch op tijd buiten kunnen zijn, stelt Van Rooden voor.

Volgens ouderenorganisatie ANBO is de aandacht voor de veiligheid van oudere werknemers goed, maar is er wettelijk al veel geregeld en hebben ook jongere werknemers fysieke beperkingen waar rekening mee moet worden gehouden.

 

Nico van Scheijndel

30 december 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.