Proud to be Senior

Nieuwe baan vaak via netwerk

november 25th, 2014

Een nieuwe baan blijkt het vaakst gevonden via het eigen netwerk, maar ook de advertentie in de krant en het open solliciteren blijken effectief.

 

Netwerken blijkt de meest effectieve methode om een nieuwe baan te vinden. Een kwart van de 50-plussers die op zoek waren naar een nieuwe baan vond zo hun nieuwe betrekking. In algemene zin vond ruim een op de vijf werkzoekenden zo een nieuwe baan, maar omdat 50-plussers een groter en effectiever netwerk hebben werkt dat bij hen beter. Laaggeschoolde 50-plusers vinden nog steeds vaak een baan via de gedrukte media, in de lokale huis-aan-huisbladen of weekkranten.

Nummer een is dus het netwerk (22 procent), maar ook vacaturesites en uitzendbureaus blijken effectief (beiden 12 procent), net als de open sollicitatie (9 procent) en het wervings- en selectiebureau (6 procent). Opvallend is dat het gebruik van sociale media slechts 4 procent scoort en op nummer 8 van de ranglijst staat van hoevindikeenbaan.com.

Op die site kunt u een testje doen en uitvinden wat voor u de beste methode is om een nieuwe baan te vinden. Op basis van opleidingsniveau en leeftijd geeft hoevindikeenbaan.com een advies hoe het beste te solliciteren.

 

Nico van Scheijndel

25 november 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.