Proud to be Senior

Meer 55-plussers vinden een baan

augustus 15th, 2014

Meer 55-plussers vinden vanuit hun WW-uitkering een nieuwe baan. Naast het aantrekken van de arbeidsmarkt helpen intensievere begeleiding en scholing.

 

Ten opzichte van een jaar eerder is het aantal 55-plussers met een WW-uitkering die een nieuwe baan hebben gevonden met 33 procent gestegen. Vonden volgens het UWV in de eerste helft van 2013  9000 55-plussers een nieuwe baan, in de eerste helft van dit jaar waren dat er ruim 12.000.

Dat meer 55-plussers vanuit de WW een nieuwe baan vinden komt volgens het UWV door de aantrekkende arbeidsmarkt. Maar het UWV heeft ook in samenwerking met uitzendbureaus en sociale partners de ondersteuning van werkzoekende 55-plussers geïntensiveerd. Zo zijn ondertussen 34.000 55-plussers geholpen met sollicitatietrainingen en het optimaal benutten van hun sociale netwerk. Bovendien is er een flink budget voor om- en bijscholing.

Het is echter niet alleen hosanna, het aantal 55-plussers dat een beroep doet op de WW neemt nog steeds toe omdat ook zij nog steeds hun baan verliezen. Wel ziet het UWV de groei van het aantal uitkeringen aan ouderen afvlakken.

 

Nico van Scheijndel

15 augustus 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.