Proud to be Senior

De FNV wil dat het kabinet 1 miljard euro beschikbaar stelt om de hoge werkloosheid in Nederland aan te pakken. Ze ziet daarvoor verschillende mogelijkheden.

 

De versnelde verhoging van de AOW-leeftijd moet van de baan, de lasten op arbeid moeten omlaag en die op vermogen omhoog. Met dergelijke maatregelen en door te investeren in nieuwe banen in nieuwe takken van industrie zoals op het gebied van duurzaamheid moeten nieuwe banen gecreëerd worden. Dat is volgens de FNV ook hard nodig, de werkloosheid is hoog en winstgevende bedrijven stoten nog steeds duizenden banen af.

Toch is het volgens de FNV niet zo moeilijk om banen te creëren. De FNV pleit er voor dat het kabinet nu zij de begroting voor volgend jaar in elkaar aan het zetten is om 1 miljard vrij te maken voor de bestrijding van de werkloosheid in Nederland. Door genoemde maatregelen en de bestaande sectorplanen te versterken en uit te breiden komen en blijven er banen.

Een van de maatregel die de FNV voorstaat is jong naast oud te plaatsten. Op die manier blijven oudere werknemers aan het werk en leren ondertussen hun jongere collega’s al dan niet met een subsidie de fijne kneepjes van het vak.

 

Nico van Scheijndel

9 april 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.