Proud to be Senior

Uit onderzoek van het UWV blijkt dat vooral oudere werklozen moeilijk aan een baan komen, de eerste zes maanden werkloosheid blijken cruciaal voor het vinden van nieuw werk.

In nieuwe baan vinden in de eerste zes maanden na ontslag lukt 75 procent van alle werklozen. Maar de eerlijkheid gebiedt dat dit voornamelijk jongeren zijn. De oudere werklozen zijn echter niet kansloos. VolgensRob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie van het UWV, vindt 52 procent van de 55-plussers wel weer een baan. Wel moeten werkgevers en werknemers meer investeren in opleiding en scholing om kans op het behoud van werk en het vinden van een nieuwe baan te optimaliseren. Een baan vinden lukt vooral goed in de eerste zes maanden nadat de 55-plusser werkloos is geworden, de werkervaring is dan nog vers en het vertrouwen groot.

Het UWV onderzocht in welke mate werklozen er in slagen om een nieuwe baan te vinden in de periode dat ze WW ontvangen en in de eerste zes maanden nadat de WW is geƫindigd. Uit dit onderzoek blijkt dat 48 procent van de 55-plussers zes maanden nadat de WW is geƫindigd nog geen werk nieuw heeft gevonden. Eindigt de WW voor een 55-plussers, dan wacht de IOAW of IOW, een bijstandsuitkering waarbij het vermogen wordt vrijgelaten, maar waarbij het inkomen van de partner wel van toepassing kan zijn (IOAW).

 

Nico van Scheijndel

9 december 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.