Proud to be Senior

Het is een mythe, maar een hardnekkige mythe dat oudere werknemers minder productief, gezond, flexibel en betrokken zouden zijn als jongere. Niets blijkt echter minder waar.

 

Het is al vaker uitgezocht: zijn oudere werknemers minder productief dan jongeren? Iedere keer en ook nu weer zoals blijkt uit het onderzoek van de Essex Business School, oudere werknemers zijn ten opzichte van jongere werknemers net zo productief,gezond, flexibel en betrokken. Ouderen zijn misschien wat minder snel, maar maken minder fouten dan hun jongere collega’s en zijn beter in complexe taken door hun kennis en werkervaring.

Het is echter niet alleen halleluja, werknemers van 50 jaar en ouder blijken gevoeliger voor stress en overgewicht. Ze melden zich daarom vaker dan hun jongere collega’s ziek ten gevolge van werk gerelateerde stress.

De bevindingen uit het Engelse onderzoek worden ondersteunt door onderzoeken bij twee Duitse autofabrikanten, Mercedes Benz en BMW. Ook bij hen blijken oudere werknemers productiever en minder fouten te maken dan hun jongere collega’s.

Het wordt tijd dat niet alleen de resultaten van onderzoeken bekend zijn, maar dat werkgevers er bij hun zoektocht naar nieuw personeel ook rekening mee gaan houden. De kansen van oudere werkzoekenden nemen dan flink toe.

 

Nico van Scheijndel

1 november 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.