Proud to be Senior

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april gelijk gebleven ten opzichte van maart. De gemiddelde dekkingsgraad is nog steeds 107 procent.

 

Gemiddeld hebben de Nederlandse pensioenfondsen een dekkingsgraad boven de het wettelijk minimum van 105 procent. Met 107 procent ligt dat gemiddelde er net boven en is gelijk aan het percentage van maart. De afgelopen maand bleef het percentage onveranderd, wat niet wil zeggen dat er niets gebeurt is. De rekenrente daalde iets waardoor de verplichting met 1,5 procent stegen en de dekkingsgraad daalde, maar de beleggingen stegen wat, vooral door de Aziatische beurzen. Het resultaat is dat de pensioenfondsen hun dekkingsgraad op de 107 procent wisten te behouden.

In de dekkingsgraad is het korten op de pensioenen van uiteindelijk 66 pensioenfondsen al meegenomen. Een veertigtal pensioenfondsen hebben nog steeds een veel te lage dekkingsgraad en zullen opnieuw in 2014 moeten korten op de pensioenen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is pas aan het einde van dit jaar bekend.

De dekkingsgraad van 107 procent is het resultaat van de pensioenbarometer van adviesbureau Aon Hewitt die deze maandelijks bekend maakt.

 

Nico van Scheijndel

2 mei 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.