Proud to be Senior

Ondanks het feit dat de meeste 55-plussers die eerder gestopt zijn met werken tevreden zijn met dat besluit, zouden velen toch nog graag aan de slag gaan, zelfs 75-plussers.

 

Een kwart van de 55-plussers die gestopt zijn met werken zou toch  graag nog aan de slag gaan. Onder 75-plussers blijkt dit nog altijd 10 procent te zijn. De 55-plussers willen als ze weer aan de slag zouden kunnen niet terug in het keurslijf dat ze eerder als werknemer hadden. Wel ambiëren ze adviserende functies en delen graag zelf hun tijd in. De 55-plussers zijn bereid een kwart van hun vroegere salaris in te leveren wanneer ze weer aan de slag gaan.

Een en ander blijkt uit een studie die door de Leyden Academy on Vitality and Ageing en marktonderzoeksbureau Trendbox is uitgevoerd. Rudi Westendorp, directeur van Leyden Academy en hoogleraar ouderengeneeskunde, vindt het opvallend dat zoveel ouderen weer aan het werk zouden willen na een decennialang beleid van vervroegd uittreden. Hij noemt het gezien dit gegeven “te dwaas voor woorden” dat ‘leeftijd’ nog steeds een ontslaggrond is.

De eerder gestopte 55-plussers zijn overigens tevreden over het feit dat ze niet langer moeten werken en ook nog werkende 55-plussers beoordelen het feit dat ze ter zijner tijd mogen stoppen met werken als overwegend positief.

 

Nico van Scheijndel

23 mei 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.