Proud to be Senior

Oudere werknemers zijn hun salaris niet waard en moeten daarom inleveren. Dat stelt de topman van CapGemini, de korting kan tot 10 procent bedragen.

 

De topman van de Nederlandse tak van IT-bedrijf CapGemini, Jeroen Versteeg, heeft gisteren de knuppel in het hoenderhok gegooid door een salarisverlaging tot 10 procent te bepleiten voor werknemers die te duur zijn. De werknemers die het treft zijn vooral de oudere werknemers die in de ogen van de topman niet presteren naar wat ze betaald wordt. Volgens de topman is er een schreefgroei tussen de salarissen van oudere werknemers en van starters op de arbeidsmarkt.

Ondanks het feit dat de ondernemingsraad van CapGemini akkoord is gegaan, staan de vakbonden op de achterste benen. De voorzitter van vakbond De Unie, Reinier Castelein, noemde het voorstel al een onderdeel van de totaalvernietiging van de oudere werknemer. Die totaalvernietiging zou zijn ingezet met het korten van de WW, het aanpakken van de ontslagvergoeding en het snijden in de zogenaamde seniorendagen. Castelein acht het argument als concurrentie positie van Capgemini en mogelijk extra ontslagen niet erg legitiem. CapGemini had volgens Castelein in plaats van te constateren dat er schreefgroei is, moeten investeren in zijn werknemers om ze de marktwaarde te laten houden die ze kosten.

Topman Versteeg acht het korten op de salarissen noodzakelijk voor de continuïteit van het bedrijf en om de concurrentiepositie van CapGemini te kunnen handhaven. Met zijn voorstel heeft hij de knuppel in het hoederhok gegooid en wie weet wat het uiteindelijke resultaat zal zijn van deze onrust. De vakbond adviseert ondertussen werknemers niet akkoord te gaan met de salariskorting die alleen op vrijwillige basis kan worden uitgevoerd. GacGemini geeft de vrijwilligers ondertussen geen werkgarantie, zodat de kans bestaat dat de oudere werknemer met een lager salaris de WW ingaat en daarmee ook een lagere WW gaat ontvangen.

 

Nico van Scheijndel

8 januari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.