Proud to be Senior

Van de werknemers die via hun pensioenfonds pensioen opbouwen heeft 55 procent niet zoveel of helemaal geen vertrouwen in hun pensioenfonds of -verzekeraar. Opleidingsniveau en leeftijd zijn op het vertrouwen van invloed.

 

Begin 2012 blijkt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek dat het vertrouwen in het pensioenfonds of – verzekeraar niet bijster groot is. Van de werknemers die via hun werkgever pensioen opbouwen gaf 46 procent aan niet zo veel vertrouwen te hebben en 9 procent had helemaal geen vertrouwen in het eigen pensioenfonds. Slechts 3 procent zegt veel vertrouwen te hebben.

Laagopgeleide werknemers hebben minder vertrouwen dan hoogopgeleiden werknemers (60 tegen 51 procent). Ook de groep 35 tot 46-jarigen zegt vaak geen vertrouwen te hebben. De echt jongeren hebben vaak geen mening (17 procent). De werknemers van 55 tot 65 jaar hebben ongeachte het opleidingsniveau het meeste vertrouwen in hun pensioenfonds of -verzekeraar.

Zij die geen of weinig vertrouwen hebben in het pensioenfonds maken zich zorgen dat ze later onvoldoende middelen zullen hebben. Werknemers die wel vertrouwen hebben in hun pensioenfonds maken zich slechts voor 4 procent zorgen over het feit of ze wel voldoende inkomen zullen hebben.

 

Nico van Scheijndel

3 december 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.