Proud to be Senior

Uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken blijkt dat twee derde van de 50-plussers weet dat de AOW-toeslag voor de jongere partner stopt voor iedereen die na 1 januari 2015 65 jaar wordt. Een derde van die groep dus niet!

Iemand die vanaf 1 januari 2015 65 jaar wordt ontvangt alleen nog AOW voor zichzelf. Nu nog ontvangt de oudste partner die 65 jaar is of wordt een AOW-toeslag voor de jongere niet of weinig verdienende partner. Die toeslag is maximaal net zo hoog als wat een gehuwde maximaal kan ontvangen, € 715 bruto per maand, exclusief vakantiegeld. Uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken blijkt dat 66 procent van de 50-plussers weet van deze verandering. Dat betekent dat een derde van de 50-plussers niet op de hoogte is van het feit dat ze mogelijk een flink bedrag per maand gaan missen. Een tekort dat netto maximaal € 543 per maand bedraagt wanneer de oudste partner 24 procent Inkomstenbelasting betaalt. Een tekort waar niet op geanticipeerd is door te sparen of plannen te maken om door te werken na het 65ste levensjaar. Of de groep onwetende op tijd ontwaakt is te hopen, want het tekort kan flink oplopen. Zij die wel op de hoogte zijn van het mogelijke tekort sparen volgens het onderzoek nu extra, zijn van plan langer door te werken, kopen een lijfrente of zetten hun spaarloon in.
De AOW-toeslag bedraagt nu maximaal € 715, op deze toeslag worden eigen inkomsten van de jongere partner in mindering gebracht. Inkomsten uit niet meer actieve dienst (in verband met arbeid) worden geheel gekort. Inkomsten uit actieve dienst (uit arbeid) hebben een vrijstelling van € 215 plus een derde van het meerdere. (zie ook http://www.plusonline.nl/geldenrecht/rekenhulp/rekenhulp/3/aow-toeslag)

23 november 2011

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.