Proud to be Senior

Pensioen bron van zorg

oktober 6th, 2011

Een derde van de Nederlanders maakt zich zorgen over het toekomstige pensioen, er wordt gevreesd voor minder geld dan beloofd is. Tegelijkertijd waarschuwt de AFM dat veel Nederlanders nog steeds een verkeerd beeld van hun pensioen hebben.

Vandaag publiceert Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiƫn een onderzoek naar pensioenbewustzijn en pensioenbeleving. Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen vrezen minder pensioen te gaan ontvangen dan het pensioenfonds ze nu voorstelt. Vooral lager opgeleiden met een laag salaris zijn bezorgd over hun pensioen. Maar de helft van de Nederlandse bevolking geeft aan nog nooit nagedacht te hebben over de inkomsten en uitgaven na het pensioen.
Tegelijkertijd waarschuwt de AFM voor de uitkomsten van de Consumentenmonitor Pensioenen. Daaruit blijkt dat nog steeds veel mensen denken dat zij later 70 procent van hun laatste bruto salaris gaan ontvangen. Dit verkeerde denkbeeld ontstaat mede omdat veel mensen (39 procent) geen idee hebben van wat voor pensioen ze hoe opbouwen. Van de mensen die zeggen het wel te weten denkt twee derde een middelloonregeling te hebben en 20 procent een eindloonregeling. In werkelijkheid is dit 90 procent middelloon- en 1,2 procent eindloonregelingen.
Juist die onwetendheid zorgt nu voor onjuiste antwoorden en later voor een teleurstellend pensioen. Om dat te voorkomen start vanaf vandaag de Pensioen3daagse. In dat kader worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals een pensioenlunch voor vrouwen en gratis pensioenspreekuren op hogescholen.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.