Proud to be Senior

Netto inkomen 65-plus bekend

oktober 28th, 2011

Op de site www.mijnpensioenoverzicht.nl is nu ook het netto inkomen te zien dat men na de 65ste verjaardag zal gaan ontvangen. Door ook het nettobedrag zichtbaar te maken is duidelijker of het inkomen later zal mee- of tegenvallen.

Sinds begin dit jaar kunnen we op internet zien hoeveel AOW en pensioen er voor ons is opgebouwd voor later. De Sociale Verzekerings Bank (AOW) en 500 pensioenfondsen bieden op de site www.mijnpensioenoverzicht.nl een overzicht wat de werknemer later aan bruto inkomen mag verwachten. Dat valt op het eerste gezicht vaak tegen, de brutobedragen geven geen goed inzicht in wat je werkelijk netto aan inkomen zult gaan ontvangen. Dat komt omdat de tarieven in de eerste en tweede belastingschijf voor 65-plussers lager zijn dan voor 65-minners, zoals ook de algemene heffingskorting voor 65-plussers lager is en er speciale ouderenkortingen zijn. Door de lagere heffing en andere heffingskortingen hou ja van een bruto inkomen na je 65ste meer over dan nu. De aanvankelijke bruto tegenvaller blijkt netto vaak erg mee te vallen. Om dit hiaat op te vullen is sinds kort ook het netto inkomen op de site te zien zodat de bezoeker beter kan vergelijken met het huidige inkomen.
Om toegang te krijgen tot de site moet de bezoeker wel over een DigiD beschikken, hebt u die nog niet, vraag er dan eerst een aan bij www.digid.nl.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.