Proud to be Senior

CDA-J wil hogere eigen bijdrage

oktober 19th, 2011

De door het kabinet geplande verhoging van de eigen bijdrage AWBZ en WMO staat in schril contrast tot de miljarden die extra nodig zijn voor de zorg. Een hogere eigen bijdrage zou een oplossing zijn.

De jongeren binnen het CDA vinden dat de zorgkosten de pan uitrijzen en dat de maatregelen die het kabinet neemt om de kosten te beteugelen onvoldoende zijn. De jongeren gaan tijdens het najaarscongres van de partij op 29 oktober aanstaande een resolutie indienen waarin zij pleiten voor een hogere eigen bijdrage. Die hogere eigen bijdrage is volgens de jongeren nodig om de solidariteit tussen jong en oud binnen het zorgstelsel in balans te brengen.
Het kabinet verhoogt de eigen bijdrage voor de AWBZ en WMO voor mensen met een vermogen, dat gaat 80 miljoen opleveren. Dit bedrag is echter een schijntje van de miljarden die de zorg de komende jaren extra gaat kosten. De CDA-Jongeren willen wel een maximum eigen bijdrage instellen om de lagere inkomens te ontzien en de zorg toegankelijk te houden.
Volgens de jongerenorganisatie moet er een mentaliteitsverandering komen, “Mensen moeten beseffen dat het niet zo vanzelfsprekend is dat de overheid alles betaalt in de zorg”, aldus de woordvoerder.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.