Proud to be Senior

Pensioenbewustzijn neemt fors toe

september 20th, 2011

Een jaar geleden wist 12 procent van de ondervraagden hoeveel pensioen ze opbouwden, nu een jaar later blijkt dit te zijn toegenomen tot 42 procent.

Of het komt door de pensioenactualiteit, de betere communicatie in de vorm van het Uniforme Pensioen Overzicht of sites als www.mijnpensioenoverzicht.nl is niet helemaal duidelijk, maar mensen lijken steeds beter te weten op hoeveel pensioen zij later recht hebben. Uit onderzoek van Brunel Finance blijkt dat het pensioenbewustzijn in een jaar tijd met 30 procent is toegenomen, van 12 naar 42 procent.
In het onderzoek werd ook de vraag gesteld of het huidige pensioenstelsel nog wel van deze tijd is. Van de ondervraagden vindt 30 procent dat het stelsel verouderd is, 50 procent vindt dat het nog helemaal mee kan en 20 procent heeft er geen mening over.
Tenslotte werd een aanvullende vraag naar indexatie gesteld. Op de vraag of de pensioenen slechts voor de lagere inkomens geïndexeerd moest worden antwoorde 43 procent positief, een derde wijst het af en de rest weet niet of ze het er mee een of oneens zijn.
De pensioenen zijn door de problemen bij de pensioenfondsen actueler dan ooit en daarmee ook de verwachting van de pensioenen. Laten we hopen dat de pensioenfondsen zich verantwoordelijk tonen en het vertrouwen, de verwachting niet beschamen.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.