Proud to be Senior

In het voorstel dat de Europese president Van Rompuy volgende week aan de eurolanden zal voorleggen is onder meer de pensioenleeftijd geschrapt. De pensioenleeftijd blijft van de eurolanden zelf.

Duitsland presenteerde enige weken geleden een voorstel om het economische beleid van de landen die de euro hebben beter op elkaar afstemmen. In het plan stonden diverse belastingmaatregelen en ook voorstellen om de pensioenen betaalbaar te houden. Volgens het plan moest er een pensioenleeftijd komen die voor alle eurolanden gelijk zou zijn. Met het Duitse plan moest naast een betere afstemming van de economieƫn ook voorkomen worden dat de overheidsfinanciƫn van individuele landen ontsporen, dat landen in een schuldencrisis terecht komen zoals recentelijk Griekenland en Ierland. Het Duitse plan riep bij diverse eurolanden flinke weerstand op, onder andere bij Nederland.
In het voorstel dat volgende week vrijdag tijdens een speciale top wordt besproken zijn de scherpe kantjes van het Duitse plan geslepen. Zo ook de gezamenlijke pensioenleeftijd. Wel staat nog in het plan dat individuele lidstaten rekening moeten houden met de vergrijzing van de bevolking en dat de pensioenen betaalbaar moeten blijven. Geen Europese pensioenleeftijd meer dus. Premier Rutte blij, want die vindt dat de pensioenleeftijd en belastingtarieven een zaak van de lidstaten moet zijn.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.