Proud to be Senior

55-Plussers doen het samen

maart 10th, 2011

Het UWV maakte bekend dat de netwerkgroepen van werkzoekenden 55-plussers vier keer meer kans op het vinden van werk hebben, dan de 55-plusser die zelfstandig op zoek gaat naar een nieuwe baan.

In 2010 startte het UWV Werkbedrijf met het ondersteunen van netwerkgroepen van oudere werkzoekenden. In totaal startten in de zomer van 2010 3000 werkzoekenden met samen speuren naar een nieuwe baan. De netwerkgroepen worden ondersteunt door eenĀ  werkcoach van het UWV, maar functioneren hoofdzakelijk zelfstandig. De deelnemers aan de netwerkgroepen komen regelmatig bijeen, wisselen ervaringen uit, volgen workshops en helpen elkaar bij het vinden van werk. Belangrijk is dat de deelnemers de netwerken van elkaar gebruiken en gezamenlijk werkgevers benaderen.
Resultaat is dat sinds de start een kwart van de deelnemers inmiddels een baan heeft gevonden, meestal in loondienst, sommige als zelfstandig ondernemer. Een kwart lijkt misschien niet veel, maar is dat wel wanneer je het vergelijkt met de resultaten van zelfstandig naar een baan zoeken. Zelf zoeken naar een baan levert volgens een onderzoek van de Raad voor Werk en Inkomen slechts voor negen procent van de werkzoekenden een baan op. Volgens een onderzoek van TNO vond slechts 6,4 binnen een jaar na werkloos worden een nieuwe baan. Samen in een netwerk op zoek naar een baan geeft daarmee vier keer meer kans op een nieuwe baan.
Dat de kansen van oudere werkzoekenden toenemen is voor henzelf en de maatschappij belangrijk. Het percentage jongere werkzoekenden nam af of bleef gelijk, terwijl het aantal oudere werkzoekenden juist licht steeg. Het UWV verwacht dat bij een oplevende economie de oudere werkzoekenden pas in beeld komen bij werkgevers wanneer de vacatures minder gemakkelijk te vervullen zijn.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.