Proud to be Senior

Maak uw pensioenvragen kenbaar

februari 22nd, 2011

De Tweede Kamer houdt op 31 maart een tweede hoorzitting over de pensioenen. Voor die hoorzitting roept zij de Nederlandse burgers op om hun vragen en opmerkingen over het pensioen kenbaar te maken.

Op 31 maart houdt de Tweede Kamer haar tweede hoorzitting over de pensioenen. Aanleiding van de nieuwe hoorzitting zijn de kritische geluiden van accountants (zie artikel Pensioenzekerheid bestaat niet, van 2 februari). In een open brief deed de belangenorganisatie van accountants een oproep aan de pensioenfondsen om meer openheid van zaken te geven en mensen een reƫel beeld voor te houden van hun mogelijke pensioenrechten. De Tweede Kamer wil dit nu ook weten en houdt over dit onderwerp een hoorzitting waar de hoofdrolspelers gehoord zullen worden. De Kamer doet ook een oproep aan de deelnemers van pensioenfondsen om hun vragen en opmerkingen kenbaar te maken. Die oproep gaat zij via de website van de Tweede Kamer doen.
De lage dekkingsgraad van de pensioenfondsen wordt vaak toegeschreven aan de lage rekenrente en de hogere levensverwachting. Niet minder belangrijk zijn het slechte beheer van de pensioenfondsen en een risicovol beleggingsbeleid. De Tweede Kamer wil daar nu het fijne van weten.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.