Proud to be Senior

Geen Europese pensioenleeftijd

februari 17th, 2011

Het Europese Parlement heeft gisteren besloten om geen debat te voeren over de invoering van koppeling van pensioenen en levensverwachting zoals Duistland en Frankrijk willen.

De invoering van een Europese pensioenleeftijd is ver weg, die pensioenleeftijd zou bovendien gekoppeld moeten worden aan de levensverwachting. Dit voorstel is een onderdeel van het pakket aan maatregelen die Duitsland en Frankrijk samen zijn overeengekomen en die ze willen promoveren tot Europees beleid. Het onderdeel dat de pensioenen bevat werd gisteren besproken in het Europees parlement te Sraatsburg. Daar werd het voorstel met grote meerderheid verworpen. Met de beoogde koppeling leveren deelstaten niet alleen een flinks stuk soevereiniteit in, ze is ook onrechtvaardig. Misschien is de beoogde pensioenleeftijd van 67 jaar voor Duitsland een redelijk eis, voor landen als Roemeniƫ en Bulgarije is 67 jaar de gemiddelde levensverwachting.
De liberalen in het Europees parlement zien de verwerping van het voorstel met lede ogen aan en wijzen er op dat het pensioensysteem onbetaalbaar wordt en dat we de lasten naar toekomstige generaties verschuiven.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.