Proud to be Senior

Jongeren zijn de laatste jaren minder gaan sporten, ouderen (65 tot 80 jaar) juist meer.

Onderzoek van het Mulier Instituut laat zien dat jongeren tussen de 12 en 20 jaar tussen 2001 en 2016 minder zijn gaan sporten en ouderen juist meer. In 2001 sporten 80 procent van de jongeren elke week, in 2016 was dat tien procent minder: 70 procent. Bij ouderen tussen de 65 en 80 jaar is juist het omgekeerde te zien. Sportte in 2001 30 procent van de ouderen, in 2016 is dat gestegen naar 40 procent.
Dat jongeren minder sporten kan het Mulier Instituut niet goed duiden. Het zou door de toegenomen aandacht voor sociale media kunnen zijn. Maar ook door de veranderende samenstelling van de Nederlandse bevolking. Allochtone meisjes sporten minder dan autochtone en Nederlandse jongeren bepalen meer zelf wat ze willen doen en is de invloed van de ouders minder.
Dat ouderen meer zijn gaan sporten verklaart het instituut doordat de huidige generatie ouderen vaker is opgegroeid met sporten en ook vaker hoger is opgeleid dan vorige generatie.

Nico van Scheijndel

28 november 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.