Proud to be Senior

Schrap alle toeslagen en regels en geef een werkloze 55-plussser een basis inkomen zodat werken loont en de vernedering stopt.

Morgen biedt Antoinette Hertsenberg de Tweede Kamer 100.000 handtekeningen aan. Handtekeningen van mensen die haar strijd voor een basisinkomen voor werkloze 55-plussers ondersteunen. Nu nog moeten werklozen van 55 jaar en ouder voldoen aan allerlei regels die misschien goed bedoeld zijn, maar niet tot nieuwe werk leiden. Alle initiatieven ten spijt die oudere werklozen weer aan werk moeten helpen vindt slechts 10 procent van de 55-plussers nieuw werk en niet meer dan 3 procent van de 60-plussers.
Hersenberg deed via twee uitzending van Radar die over het basisinkomen en oudere werklozen ging, een oproep tot het instellen van een basisinkomen voor oudere werklozen. Uit de uitzendingen bleek de vernederende gang die oudere werklozen moeten maken om aan hun verplichtingen te voldoen, zonder het gewenste resultaat: een nieuwe baan. Ook bleek dat een oudere werkloze 30- tot 40.000 euro per jaar kost. Hertsenberg: “Geef dat geld aan die mensen.” Volgens haar is een basisinkomen in combinatie met een rigoureuze snoeibeurt van uitkeringen en toeslagen goed mogelijk. Op die manier is het met een basisinkomen makkelijker om parttime werk te vinden, vrijwilligerswerk te doen of een eigen zaak te beginnen.

Nico van Scheijndel

13 november 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.