Proud to be Senior

Fonds voor funderingsproblemen

oktober 24th, 2017

In Nederland hebben nu naar schatting al 35.000 woningen te klampen met funderingsproblemen, dat worden er zelfs 400.000. er is nu een fonds dat leningen verstrekt voor herstel.

Door bodemdaling, klimaatverandering of grondwaterstanden kampen nu al 35.000 woningen in Nederland met funderingsproblemen. Het huis dreigt te verzakken met alle gevolgen van dien. Volgens Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek moeten de problemen zo snel mogelijk worden aangepakt en dan het liefst als rijtje woningen tegelijk. Heeft echter een woningeigenaar problemen met de kosten (en die kunnen flink oplopen) dan houdt die eigenaar het herstel voor de rest van de woningen tegen.
Nu is er een fonds waar de woningeigenaar terecht kan voor een lening waarmee hij het herstel kan betalen. De lening is minimaal € 2500 en moet in dertig jaar terugbetaald worden. Boetevrij tussendoor aflossen kan en moet bij de verkoop van de woning. Het fonds verwacht 2000 leningen te kunnen verstrekken. Zover zal het niet snel komen omdat alleen woningeigenaren die wonen in gemeenten die zijn aangesloten bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel er gebruik van kunnen maken. Er zijn gesprekken met vele gemeenten, maar tot nu toe zijn alleen de gemeenten Rotterdam en Zaanstad bij het fonds aangesloten.

Nico van Scheijndel

24 oktober 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.