Proud to be Senior

Run op het vergeten pensioen

september 27th, 2017

Naar aanleiding van de publiciteit rond om vergeten pensioenen zijn velen op zoek gegaan naar vergeten geld.

Het AD kwam er deze week mee op de voorpagina en vele andere media namen het bericht over. Het gevolg is dat velen opzoek zijn gegaan naar een mogelijk vergeten pensioen bij het Pensioenregister. Dit register beheert de site mijnpensioenoverzicht.nl waar je kunt terug vinden waar en wie welk pensioen voor je beheerd. Om de site te kunnen bezoeken is een BSN en DigiD nodig. Voor mensen die deze niet hebben is het de Helpdesk vergeten pensioenen van het Pensioenregister (0207512870).
Het blijkt dat veel van de vergeten pensioenen zijn opgebouwd door gastarbeiders die in de jaren ’60 en ’70 in Nederland werkten. Deze groep kon eerst alleen hun pensioen krijgen als ze in Nederland een BSN-nummer aanvroegen, hetgeen toen eenmaal weer in het land van herkomst wonende teveel moeite, te ingewikkeld was. Nu kan het pensioenfonds dat voor hen doen en krijgen ze op die manier toch waar ze recht op hebben.
Het Pensioenregister waarschuwt mensen wel om zich niet te snel rijk te rekenen. Krijgen ze een vergeten pensioen uitgekeerd, dan moeten ze eerst met de fiscus afrekenen (inclusief naheffing) en het kan ook gevolgen hebben voor hun huur- en/of zorgtoeslag.

Nico van Scheijndel

27 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.