Proud to be Senior

Meer verkeersdoden door e-bikes

september 21st, 2017

De politie en Veilig Verkeer Nederland pleiten voor het volgen van een cursus en het dragen van een helm op de e-bike, om meer verkeersdoden te voorkomen.

In 2014 waren er in Nederland 79 dodelijke verkeersslachtoffers door e-bikers te betreuren, waarvan 87 procent 60 jaar of ouder was. In 2016 waren er in totaal 629 dodelijke verkeerslachtoffers waarvan 189 fietsers. Onder hen naar verwachting 28 e-bikers. Reden voor de politie en Veilig Verkeer Nederland om aan de bel te trekken.
Om het aantal verkeersdoden door e-bikers te verminderen raden beide organisaties e-bikers aan om een cursus te volgen. De e-bike is zwaarder dan een gewone fiets, bovendien geeft de e-bike een extra zetje aan de snelheid van de fiets, soms onverwacht. Door dat extra zetje kun je gaan wankelen, slingeren of vallen. Beide organisaties raden de e-bikers dan ook aan om te zorgen dat je steeds met je voeten bij de grond kunt om vallen te voorkomen. Daarnaast raden ze aan om een helm te dragen, misschien niet mooi, je haren raken er van door de war, maar veilig is het wel.

Nico van Scheijndel

21 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.