Proud to be Senior

Een pensioen dat jaarlijks minder dan € 466 bruto uitkeert, krijgt de pensioengerechtigde niet langer afgekocht, maar dit wordt opgeteld bij de andere pensioenen. Zo neemt het ouderdomspensioen in waarde toe.

Met de nieuwe wet die demissionair staatsecretaris Klijnsma gisteren naar de Tweede Kamer stuurde komt er een einde aan het uitkeren van kleine pensioentjes van minder dan € 466 bruto per jaar. Nu worden die nog wel afgekocht, vaak voor 10 tot 12 keer het jaarlijkse pensioenbedrag. Op dit moment zijn er ongeveer 4,5 miljoen kleine pensioentjes.
De kleine pensioentjes zijn vaak aan het begin van de carrière of in tijdelijke baantjes opgebouwd. Vanwege de hoge administratiekosten kopen de pensioenfondsen ze nu nog vaak af. Dat is eenmalig leuk, maar het betekent wel dat je levenslang geen of een lager ouderdomspensioen ontvangt. De nieuwe wet moet daar een einde aan maken.
De staatsecretaris heeft in samenspraak met de pensioenuitvoerders en de sociale partners besloten dat de kleine pensioentjes voortaan worden opgeteld bij de andere pensioenen zodat het zijn pensioenbestemming houdt. Het is de bedoeling dat de nieuwe regels per 1 januari 2018 ingaan.

Nico van Scheijndel

31 augustus 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.