Proud to be Senior

De beleidsdekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen neemt langzaam maar zeker toe, waardeoverdracht is weer vaker mogelijk.

De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen steeg in juni weer met 1 procent naar 102 procent. Nog geen 104,2 procent wat het minimum is, maar langzaam maar zeker klimmen de Nederlandse pensioenfondsen uit het dal. Hoofdreden is de rente die stijgt. Omdat de beleidsdekkingsgraad het gemiddelde van de laatste 12 maanden is, sluipt de extreem lage rente er langzaam uit. Vorig jaar zomer stond de tienjaarsrente nog onder nul, nu is die alweer 0,65 procent. Ook laag, maar het heeft al direct een positief effect op de dekkingsgraden van de pensioenfondsen.
Bijkomend voordeel van de beleidsdekkingsgraad die boven de 100 procent uitkomt, en dat is bij steeds meer pensioenfondsen, is dat waardeoverdracht van pensioen naar het actuele pensioenfonds weer mogelijk wordt. Waardeoverdracht mag alleen als een pensioenfonds een beleidsdekkingsgraad heeft van tenminste 100 procent. Doordat alle pensioenen bij een pensioenfonds zijn ondergebracht zijn breuken en gaten in het pensioen te voorkomen wat een positief effect heeft op het pensioen dat werknemers uiteindelijk ontvangen.

Nico van Scheijndel

4 juli 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.