Proud to be Senior

Door een onherroepelijke uitspraak van Kifid kunnen woekerpolishouders bij verzekeraar NN hun Eerste kosten terugvorderen. Het gaat om gemiddeld € 5.500 per persoon.

Omdat de verzekeraar kosten bij de klant inhield bij aanvang van de woekerpolis, zonder dit aan de klant te melden, moet verzekeraar NN (het vroeger Nationale Nederlanden) die kosten, inclusief gemist rendement, terugbetalen. De uitspraak van Kifid is onherroepelijk en geldt niet alleen voor de klant die de zaak heeft aangespannen, maar ook volgens de advocaat van hem, Adriaan de Gier voor een half miljoen klanten van NN. Ook polissen die al af zijn afgehandeld, komen volgens De Gier voor teruggave in aanmerking. Voor zijn klant heeft De Gier een teruggave van € 7.000 gerealiseerd. Hij schat dat het gemiddeld om een bedrag van € 5.500 per klant zal gaan.
De uitspraak van Kifid volgt op jarenlang procederen en is van belang voor alle polishouders van NN. En wat voor de gedupeerden bij NN geldt, gaat ook op voor gedupeerden bij andere verzekeraars. Die gedupeerden moet wel zelf actie ondernemen.
Naast de zaak bij het Kifid lopen er nog rechtszaken van gedupeerden bij Reaal en Aegon. Tegen die uitspraken die op 19 juli wordt verwacht, is wel hoger beroep mogelijk.

Nico van Scheijndel

23 juni 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.