Proud to be Senior

Minder werklozen, langere WW

april 20th, 2017

De werkloosheid is in het eerste kwartaal van 2017 opnieuw afgenomen meldt het CBS. Tegelijk met dit nieuws kwam het bericht dat het kabinet instemt met het repareren van het derde WW-jaar.

De werkloosheid is in de eerste drie maanden van 2017 opnieuw afgenomen met gemiddeld 6000 personen per maand. De teller staat nu op 463.000 terwijl die een jaar geelden nog op 574.000 werklozen stond. De daling was er in iedere leeftijdscategorie. Bij jongeren was de daling 1 procent, bij 55-plussers was die opvallend hoog, met 0,8 procent.
Naast het goede nieuws van de daling van het aantal werklozen maakte het kabinet bekend, dat zij meewerkt aan reparatie van het derde jaar WW. Dit derde jaar was door het kabinet in 2016 versoberd. De werknemers en werkgevers wilde graag een reparatie van dit derde WW-jaar. Die reparatie lijkt er nu te gaan komen, zo blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van de demissionair minister van Sociale Zaken Asscher. Eerst moet de Raad van State zich nog over het voorstel buigen en moet ook het kabinet nog formeel instemmen, maar Asscher verwacht dat een en ander begin juni rond kan zijn. Het derde WW-jaar gaat werknemers ongeveer 0,2 procent van het bruto salaris kosten. Iemand met een bruto jaarsalaris van € 34.000 gaat om het derde WW-jaar mogelijk te maken ongeveer € 70 per jaar betalen.

Nico van Scheijndel

20 april 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.