Proud to be Senior

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart gelijk gebleven, de rente steeg, de beleggingen daalden even veel.

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de pensioenbarometer van Aon Hewitt in maart gelijk gebleven. De rente steeg iets waardoor de dekkingsgraad een procent toenam. Minder goed ging het met de beleggingen waardoor de dekkingsgraad een procent daalde. Per saldo bleef de dekkingsgraad op 104 procent staan.
De beleidsdekkingsgraad die rekent met de gemiddelde rente van de voorgaande twaalf maanden steeg iets, waardoor steeds meer pensioenfondsen nu een beleidsdekkingsgraad hebben van 100 procent. Dat laatste is goed nieuws voor werknemers die van werkgever én pensioenfonds veranderd zijn. Doordat de beleidsdekkingsgraad weer tenminste 100 procent is, mag er weer waardeoverdracht tussen pensioenfondsen plaatsvinden, waardoor breuken in de pensioenopbouw wordt voorkomen.
Er is meer goed nieuws. Nu voor de werknemers met een beschikbare premieregeling. Door de lage rentestanden liep het bedrag dat een werknemer die met pensioen ging de laatste jaren flink terug. Nu stijgt het maandbedrag weer. Een werknemer die 40 jaar is en pensioen met een beschikbare premieregeling opbouwt, ontvangt nu weer maandelijks 756 euro tegen 687 euro in het vierde kwartaal van 2016. Dit maandbedrag is nog wel minder dan een werknemer met een middelloonregeling van zijn pensioenfonds, die krijgt 926 euro per maand.

Nico van Scheijndel

4 april 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.