Proud to be Senior

De kosten voor het aanhouden van een bankrekening of het ontvangen van papieren afschriften wordt duurder, terwijl de rente op spaarrekeningen bij één bank al op nul staat.

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de kosten die banken hun klanten in rekening brengen. De vaste kosten voor het aanhouden van een rekening of het ontvangen van papieren afschriften stegen vrijwel overal. De ING schroeft de kosten volgens de Consumentenbond het meeste op, zo werd het basispakket van de ING in twee jaar tijd 36 procent duurder. Alleen de kosten voor het volledig digitale Oranjepakket werden bij de ING niet verhoogd. Maar juist over dit pakket zijn er nogal wat klachten, zoals een verplichte tweede pas van € 12 bij een en/of-rekening.
Ook ABN Amro, Triodos en Rabobank verhoogden tarieven, tot zo’n 8 procent. De Triodosbank liet de rente op rood staan met 2 procent dalen, zodat rood staan wat goedkoper werd. Deze Triodosbank is ook de eerste bank in Nederland die deze week de spaarrente naar nul liet dalen.
De ASN Bank, Knab en SNS hebben de kosten gelijk gehouden, wel verlaagden ook zij de rente die ze op spaargeld vergoeden.

Nico van Scheijndel

23 maart 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.