Proud to be Senior

Werkloosheid is verder gedaald

november 16th, 2016

De werkloosheid is in het derde kwartaal van 2016 verder afgenomen, ook onder 45-plussers. Maar de langdurige werkloosheid onder 45-plussers blijft zorgelijk.

In het derde kwartaal van 2016 waren er 37.000 mensen minder werkloos, daarmee daalde het werkloosheidspercentage van 6,3 naar 5,9 procent van de beroepsbevolking. De afname van de werkloosheid was er bij alle leeftijden. Onder jongeren en 45-plussers is de daling van de werkloosheid pas dit jaar ingezet. De langdurige werkloosheid blijft onder 45-plussers volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hoog.
In het derde kwartaal van 2016 waren er volgens het CBS 127.000 personen van 45 tot 75 jaar meer dan een jaar werkloos. Van de tien werkloze 45-plussers zoeken er volgens het CBS zes langer dan een jaar naar een nieuwe baan. Dat is beter dan vorig jaar, maar nog steeds zorgelijk volgens ouderenorganisatie ANBO. Deze ouderenorganisatie pleit dan ook voor tal van maatregelen die de werkloosheid onder ouderen moet bestrijden. Zo pleit de ANBO voor sterkere en langdurige fiscale prikkels bij het in dienst nemen van oudere werklozen, een scholingsbudget voor het UWV om oudere werklozen bij- of om te scholen en moeten er tijdelijke opstapbanen worden gecreƫerd.

Nico van Scheijndel

16 november 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.