Proud to be Senior

Twee aftrekposten blijven toch

november 11th, 2016

De aftrekpost voor scholing en onderhoud van monumenten blijven toch bestaan, maar pas volgend jaar wordt bekend of de aftrekposten inderdaad blijven of toch verdwijnen.

Het plan van minister Bussemaker van Onderwijs om de aftrekposten voor scholing en onderhoud monumenten te schrappen trekt ze voorlopig in. De aftrekpost voor onderhoud van monumenten wilde de minister vervangen door een subsidieregeling. Dit omdat er naar haar idee teveel misbruik werd gemaakt van de aftrekpost die bedoeld is voor onderhoud, niet voor verbetering (comfort) van monumenten. Nu ze het schrappen van de aftrekpost nog even laat bestaan, verwacht ze dat het risico bestaat dat de regeling een aanzuigende werking heeft en dat eigenaren versneld onderhoud aan hun pand laten uitvoeren. Door het niet schrappen van de aftrekpost loopt ze een bezuiniging mis van 25 miljoen euro. Een post die nog wel kan oplopen door het naar voren halen van gepland onderhoud.
De post voor aftrek van scholing wilde de minister schrappen omdat dit belastingvoordeel vooral bij mensen terecht komt die daar minder behoefte aan hebben, zoals hoger opgeleiden. In plaats van de aftrekpost wilde de minister scholingsvouchers geven aan werknemers met kwetsbare beroepen.
Met het behouden van de aftrekposten komt de minister tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer. De aftrekposten zijn echter nog niet definitief van de baan, pas volgend jaar wordt duidelijk of de aftrekposten definitief blijven of vervangen worden door een andere regeling.

Nico van Scheijndel

11 november 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.