Proud to be Senior

Nibud komt met spaaradvies

november 7th, 2016

Om niet in de financiële problemen te komen, heeft het Nibud een advies uitgebracht. Met het check-plan en spaar-advies zijn de meeste problemen te voorkomen.

In Nederland heeft 45% van de huishoudens moeite met rondkomen. En 40% van de huishoudens loopt achter met zijn betalingen. Een op de vijf huishoudens heeft dusdanig ernstige betalingsachterstanden dat er sprake is van betalingsproblemen. Dit blijkt uit het rapport ‘Kans op financiële problemen 2016’ dat het budgetvoorlichtingsbureau heeft opgesteld. Voor dit onderzoek zijn 1400 personen gesproken.
Het advies aan de Nederlandse bevolking is: check wekelijks je uitgaven, plan jaarlijks je inkomsten en uitgaven en spaar maandelijks 10 procent van je inkomen. Met dit advies zijn volgens het Nibud de meeste problemen te voorkomen.
“Het maakt niet hoe hoog je inkomen is”, zegt Gabriëlla Bettonville van het Nibud. “Of je impulsief bent of planmatig te werk gaat, is van veel meer invloed”. De kans dat iemand te maken krijgt met financiële problemen neemt toe bij een impulsieve houding, een slecht administratie, een focus op de korte termijn en het ontbreken van financiële opvoeding. Uit het Nibud-onderzoek blijkt dat bij mensen zonder financiële problemen, 82 procent de boel administratief op orde heeft. Bij de mensen met ernstige betalingsproblemen heeft 45% de administratie op orde en controleert 46% de afschrijvingen.
Om burgers te helpen financiële problemen te voorkomen heeft ze een programma opgezet waarin je begeleidt kunt worden de financiële huishouding op orde te brengen en te houden.

Nico van Scheijndel

7 november 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.