Proud to be Senior

Staatssecretaris Wiebes van Financiën zet toch een streep door de mogelijkheid van zzp’ers om de huur van hun woning van de winst af te mogen trekken.

Deze zomer bevestigde de Hoge Raad in een arrest de mogelijkheid van zzp’ers om de huur van hun woning af te trekken van de winst, als ze tenminste 10 procent van hun woning gebruiken als werkruimte. De staatssecretaris van Financiën Wiebes vond dat toen geen probleem, maar heeft nu toch bezwaren. Hij heeft gisteren aan de Tweede Kamer laten weten toch de mogelijkheid van het verrekenen van de huur met de winst voor zzp’ers te gaan schrappen. Het wordt toch te duur. Aanvankelijk schatte Wiebes de kosten op 20 miljoen euro, maar vreest nu toch dat dit bedrag kan oplopen tot 500 miljoen. Bovendien vergroot de aftrekpost het verschil tussen huurders en woningeigenaren.
De kosten van een zelfstandige werkruimte blijft voor huurders en woningeigenaren wel aftrekbaar. Een dergelijke ruimte heeft een eigen op- of ingang en eigen sanitair (toilet en watervoorziening).

Nico van Scheijndel

26 oktober 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.