Proud to be Senior

Het pensioenstelsel in Nederland is nog steeds de nummer twee van de wereld en het gat met nummer een wordt kleiner.

Je zou het niet zeggen met alle jammerverhalen over ons pensioenstelsel: de dekkingsgraad is onvoldoende, korten op de pensioenen dreigt en d e premie moet omhoog. Toch is het Nederlandse pensioenstelsel nummer twee in de wereld met een kleiner wordende afstand tot de nummer een van de wereld: Denemarken.
Adviesbureau Mercer legt ieder jaar de pensioenstelsels van dertig landen naast elkaar en geeft een waardering over vijftig aspecten. De uitkomst is een cijfer tussen de 1 en 100. Denemarken scoort 80,5 punten, Nederland 80,1. Met een score van 80 of meer zijn Nederland en Denemarken de enige twee landen met een zogenoemde A-grade. Deze classificering staat voor een eersteklas en solide pensioenstelsel met een hoog integriteitsniveau. Nederland scoort over het algemeen erg goed. We scoren vooral goed op toekomstbestendigheid. Ook in de garantie dat een stelsel een leefbaar minimuminkomen kan verzekeren, staat Nederland op één. Wel viel de score daarin iets lager uit dan een jaar eerder.
De top vijf wordt gecompleteerd met respectievelijk Australië, Finland en Zweden. Onderaan de lijst eindigde Argentinië met een score van 37,7.

Nico van Scheijndel

25 oktober 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.