Proud to be Senior

Onze woonlasten zijn te hoog

oktober 25th, 2016

Het NIBUD vindt dat we te hoge woonlasten hebben ten opzichte van de inkomsten. Meer mensen moeten in aanmerking kunnen komen voor sociale huurwoningen.

Van het NIBUD mogen gezinnen maximaal een derde van hun inkomen aan wonen uitgeven. In de praktijk blijkt dat hoger uit te pakken. Het gemiddelde ligt nu op 37 procent en huurders geven gemiddeld zelfs 41 procent van hun inkomen aan wonen uit. Om als gezin voor een sociale huurwoning met een huur tot € 710,68 in aanmerking te komen, mag het inkomen niet meer zijn dan € 30.000.
De Directeur van het NIBUD, Gerjoke Wilmink maakt zich zorgen over huishoudens die een steeds groter deel van hun inkomen aan woonlasten kwijt zijn. Zij vindt dat je bij sommige gezinssamenstellingen moet kijken of je die socialehuurgrens kunt oprekken. “De inkomens gaan wel omhoog, maar de vaste lasten drukken ook steeds sterker op de portemonnee”, zegt Wilmink.
Het oprekken van de socialehuurgrens is één mogelijke oplossing. Andere oplossingen die het NIBUD noemt, zijn het versneld afbouwen van de hypotheekrenteaftrek en dat de politiek nog eens kijkt naar de effecten van belastingmaatregelen.

Nico van Scheijndel

25 oktober 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.