Proud to be Senior

Plannen voor flexibele AOW

september 29th, 2016

De PvdA heeft in haar conceptverkiezingsprogramma de flexibele AOW opgenomen. Met pensioen als je 65 jaar bent wordt weer mogelijk, al kost het je je verdere leven een paar tientjes per maand.

Het duurt nog een half jaar voordat er verkiezingen zijn, maar nu al circuleren de nodige conceptverkiezingsprogramma’s. Ook de inhoud van het PvdA-programma is nu bekend. Meest opvallende item is dat de PvdA de flexibele AOW wil invoeren waarmee het weer mogelijk wordt om met 65 te stoppen met werken. Dat kost je wel levenslang een stukje AOW, naar verwachting een paar tientjes per maand.
Daarnaast wil de PvdA de pensioencontracten zo aanpassen dat pensioenopbouwers minder zekerheid krijgen over het eindbedrag. Op die manier hoeven pensioenfondsen minder snel te korten op de pensioenen en kunnen ze sneller weer verhogen.
Andere items zijn het afschaffen van het eigen risico zorgverzekering en het vaderschapsverlof wordt verlengd naar drie maanden.
Het betreft nog een conceptverkiezingsprogramma, maar er zijn al items die ook bij andere vooral linkse partijen terug komen, zoals de afschaffing van het eigen risico zorgverzekering en de lagere AOW-leeftijd.

Nico van Scheijndel

29 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.