Proud to be Senior

Dekkingsgraad gestabiliseerd

september 2nd, 2016

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in augustus gestabiliseerd. De dekkingsgraad steeg een procent, maar de beleidsdekkingsgraad daalde een procent.

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in augustus een procent gestegen van 97 procent in juli naar 98 procent in augustus. De beleidsdekkingsgraad die het gemiddelde van de voorgaande twaalf maanden weerspiegeld daalde zoals verwacht een procent.
Bij een dekkingsgraad die lager is dan 105 procent moeten pensioenfondsen maatregelen nemen. De stand per december dit jaar bepaalt of er volgend jaar wel of niet gekort moet worden op de pensioenen. De gemiddelde dekkingsgraad van de pensioenbarometer van Aon Hewitt geeft een gemiddelde aan. Sommige pensioenfondsen zitten er nog (erg) goed bij, maar de grote vier pensioenfondsen van Nederland het ABP, Zorg en Welzijn, PMT en PME hebben een dekkingsgraad die rond de 90 procent bungelt. Voor deze fondsen lijkt korten waarschijnlijk nu echt herstel van de rekenrente zich maar niet aandient.

Nico van Scheijndel

2 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.