Proud to be Senior

Er lijkt een kentering te zijn in de werkloosheid van 50-plussers. Het aantal 50-plussers met een WW-uitkering neemt af en het aantal banen toe.

Het aantal 50-plussers met een WW-uitkering is voor het eerst sinds de crisis afgenomen. In maart werden er nog 216.000 uitkeringen verstrekt aan oudere werklozen, in mei 5.000 minder. De verwachting is dat als het UWV volgende maand met nieuwe cijfers komt, dat het aantal opnieuw gedaald zal zijn. Betsie Gerrits, programmaleider van Actieplan 50Pluswerkt, hoopt dat het aantal oudere werklozen rond de jaarwisseling onder de 200.000 uitkomt.
Volgens Gerrits stroomt de helft van de werkloze 50-plussers door naar een volledige baan, een deel krijgt AOW en een deel belandt in de bijstand.
Het UWV probeert met een speciaal actieplan de groep oudere werklozen weer aan een baan te helpen. Dat doet ze door trainingen en cursussen. Het UWV heeft zo vorig jaar 60.000 ouderen aan een baan geholpen. Misschien nog het meest hoopgevend is, dat steeds meer werkgevers zich bij het UWV melden die op zoek zijn naar diensten van 50-plussers.

Nico van Scheijndel

15 juli 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.