Proud to be Senior

De grote vakbonden roepen de politiek op om te helpen met een oplossing voor de aanhoudende lage rente opdat korting op de pensioenen voorkomen kan worden.

De vakbonden FNV, CNV en VCP dringen er in een brief aan de Tweede Kamer op aan, dat de politiek haar verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat korten op de pensioenen voorkomen kan worden. De vakbonden schrijven dat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Zonder maatregelen zal het pensioen van een grote groep Nederlanders gekort worden.
Schuldige in het pensioendrama is de lage rente. De vakbonden roepen de politiek op om een vergelijkend onderzoek in te stellen naar het beleid in andere landen met een zelfde soort pensioenstelsel. Dat kan volgens VCP-voorzitter Nic van Holstein ”een goed overzicht en inzicht geven in hoe er internationaal met de lage rente en de waardering van lange-termijn pensioenverplichtingen wordt omgegaan.”
Niet alleen de vakbonden trekken bij de politiek aan de bel. Ook de gezamenlijke ouderenbonden roepen de politiek op maatregelen te nemen. De ouderenbonden stellen voor om de korting op de pensioenen twee jaar uit te stellen. Opschorten van de korting op de pensioenen moet duren zolang de Europese Centrale Bank de rente kunstmatig laag houdt. Mocht dat nog twee jaar duren, dan moet het herstel van de dekkingsgraad van de pensioenfondsen in plaats van in tien jaar, in acht jaar gerealiseerd worden, maar dat zal door de dan aantrekkende rente minder pijn doen. Ook de ouderenbonden hebben dat de Tweede Kamer vandaag per brief laten weten.

Nico van Scheijndel

7 juni 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.