Proud to be Senior

De Autoriteit Consument en Markt pleit voor een eenvoudiger methode om van bank te wisselen, dat levert burgers en bedrijven flinke besparingen op.

Consumenten zouden bij de overstap naar een andere bank hun bankrekeningnummer moeten kunnen behouden. Nu stappen consumenten liever niet over omdat het teveel gedoe is. Nummerbehoud moet overstappen gemakkelijker maken. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) pleitte gisteren voor het gemakkelijker kunnen overstappen.
Volgens een rekenmethode van de ACM zou dat consumenten en bedrijven in tien jaar tijd een besparing opleveren van in totaal 400 miljoen euro. Makkelijker kunnen overstappen leidt volgens de ACM tot meer concurrentie tussen de banken met lagere tarieven en betere dienstverlening als gevolg.
De ACM ziet het makkelijker kunnen overstappen het liefst in Europees verband georganiseerd. Nu kun je in Nederland al vrij eenvoudig overstappen met de overstapservice (overstapservice.nl). De SNS Bank laat in een reactie weten een groot voorstander te zijn van nummerportabiliteit. “Mensen wisselen nog te weinig van bank, er zijn te veel belemmeringen”, aldus een woordvoerder.

Nico van Scheijndel

23 juni 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.