Proud to be Senior

De Centrale Raad van Beroep heeft vanmorgen geoordeeld dat gemeenten niet zonder onderbouwing mogen korten op de huishoudelijke hulp.

Gemeenten moeten haar burgers passende hulp bieden als ze dat nodig hebben. Op die manier kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Zomaar korten op de huishoudelijke hulp zonder onderbouwing is niet toegestaan. Dit oordeelde vanmorgen de Centrale Raad van Beroep. Gemeenten vonden eerder dat ze niet verplicht zijn om bij te springen als mensen zelf hun huis niet kunnen schoonmaken. Een aantal rechtbanken deed hierover verschillende uitspraken. Door de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep is aan die onduidelijkheid nu een einde gekomen.
Directeur van de ANBO Liane den Haan over de uitspraak: “Gemeenten kunnen niet langer wegduiken. Wel vinden wij het een schande voor de getroffen senioren dat er een rechter aan te pas heeft moeten komen. Dit had de politiek moeten voorkomen”.
Ieder(in), de koepelorganisatie van mensen met een beperking en chronisch zieken, vindt dat gemeenten die de afgelopen tijd in de fout zijn gegaan, nu ‘als de bliksem’ hun beleid moeten aanpassen. Illya Soffer, de directeur van de organisatie: “Ze moeten hulp gaan bieden als het nodig is. En mensen die onterecht geen of te weinig huishoudelijke hulp hebben gekregen, moeten die alsnog krijgen. We gaan de staatssecretaris vragen om erop toe te zien dat gemeenten dit met spoed gaan doen”.

Nico van Scheijndel

18 mei 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.