Proud to be Senior

De vijf grootste pensioenfondsen van Nederland presenteerden gisteren hun kwartaalcijfers, de resultaten in maart zijn iets beter, maar korten op het pensioen blijft dreigen.

Door de lage rente daalde de dekkingsgraad van de pensioenfondsen in Nederland in het eerste kwartaal van 2016 flink. Zo flink dat korten op het pensioen dreigt. Die dreiging is niet nieuw. De dekkingsgraad van de pensioenfondsen daalt sinds het begin van dit jaar. Zo verloor het pensioenfonds Zorg en Welzijn in de eerste twee maanden van 2016 8 procent van haar dekkingsgraad om op 87 procent uit te komen. Minder dan de drempel waaronder gekort moet worden op de pensioenen. Dat lot treft ook het pensioenfonds ABP en de twee metaalfondsen PMT en PME.
De koepel van pensioenfondsen nuanceert de dreigende boodschap van korten op het pensioen. Als er al gekort wordt, zal dat niet meer zijn dan enkele euro’s per maand. Nog steeds niet leuk, maar door het mogen spreiden van de herstelperiode over 10 jaar is de pijn minder groot.

Nico van Scheijndel

21 april 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.