Proud to be Senior

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken wil dat pensioenfondsen stoppen met de afkoop van kleine pensioentjes en dat ze worden gebundeld daar waar het meeste pensioen is opgebouwd.

Werknemers die vaak van werkgever zijn gewisseld hebben vaak kleine pensioentjes van minder dan € 466 bruto per jaar. Pensioenfondsen mogen die kleine pensioentjes vanwege de hoge administratieve kosten afkopen. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken wil dat deze kleine pensioentjes niet langer worden uitgekeerd, maar worden toegevoegd. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij het pensioenfonds waar het meeste pensioen is opgebouwd, of worden meegenomen naar de het pensioenfonds van de nieuwe werknemer. Op die manier krijgen de pensioengerechtigden niet in een keer een aantal afkoopsommen, maar de rest van hun leven een hoger pensioen.
De staatssecretaris schrijft dat in een brief die de Tweede Kamer gisterenavond ontving. De nieuwe regeling moet vanaf medio 2017 van kracht zijn en gaat miljoenen Nederlanders aan. Vooral in branches waar veel losse contracten worden aangeboden bouwen werknemers versnipperd hun pensioen op. Juist zij kunnen baat hebben bij de nieuwe regeling. Volgens de staatssecretaris zijn dat werknemers in de uitzendbranche, horeca en de schoonmaak.

Nico van Scheijndel

15 april 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.