Proud to be Senior

Minister Plasterk heeft de Tweede Kamer laten weten dat er altijd een vangnet blijft voor mensen die niet met de computer of internet uit de voeten kunnen.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er in 2015 ongeveer 690.000 65-plussers die niet over internet beschikten. Dat was twee jaar terug het dubbele aantal. Ouderen zijn bezig met een inhaalslag op het gebied van computer en internetgebruik via de smartphone en de tablet. Toch zal er altijd een groep zijn die nimmer gebruik zal of kan maken van het internet. Voor die groep moet er ook volgens minister Plasterk van Binnenlandse Zaken, altijd een andere mogelijkheid zijn om met de overheid in contact te komen.
De verantwoordelijkheid voor de toegankelijkheid van diensten en informatie ligt volgens de minister bij de desbetreffende overheidsdiensten. Er zijn al een aantal projecten opgestart om digibeten te ondersteunen. Zo zijn er in 800 bibliotheken spreekuren of kan er kosteloos een cursus digivaardigheden worden gevolgd. Ook komen er in 2018 150 vestigingen waar hulp wordt geboden bij het aangeven van de inkomstenbelasting. Waar nodig blijft er volgens de minister een alternatief kanaal beschikbaar voor mensen die niet over digitale communicatie beschikken of niet digivaardig zijn. Wel wijst de minister er in zijn antwoord op Kamervragen op, dat de volgorde van contact altijd zal zijn: eerst digitaal contact, vervolgens een informatienummer en indien nodig persoonlijk contact.

Nico van Scheijndel

23 maart 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.