Proud to be Senior

Van de werknemers die in 2013 werkloos werden door faillissement had twee derde na twee jaar weer een baan. Bij oudere werklozen was dat precies andersom.

In 2013 waren er 68.000 werknemers werkloos geworden door een faillissement. De meesten van die werkzoekenden hadden volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na twee jaar weer een baan gevonden. Vooral jongeren en werkzoekenden in de horeca, informatie- en communicatiebranche waren succesvol in het vinden van nieuw werk. Minder succesvol zijn werklozen die werk zoeken in de financiƫle dienstverlening, verhuur en handel van onroerend goed.
Ook oudere werkzoekenden lukt het niet goed om ander werk te vinden. Of anders gezegd: hoe ouder, hoe moeilijker het blijkt om weer aan het werk te komen. Van de jongeren tot 30 jaar die na een faillissement werkloos werden had gemiddeld twee derde na een half jaar weer werk en 80 procent na twee jaar. Van de 60 tot 65-jarige werkzoekenden was na anderhalf jaar driekwart nog niet aan het werk. Dat komt volgens het CBS niet alleen omdat de ouder werkzoekende langer werkloos zijn dan jongeren, maar ook omdat een deel van de oudere werkzoekende de AOW-gerechtigde leeftijd had bereikt.

Nico van Scheijndel

23 maart 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.