Proud to be Senior

Vaker verkeerde hulpmiddel

november 2nd, 2015

Omdat de leverancier maar met één fabrikant afspraken heeft gemaakt, krijgen ouderen steeds vaker een hulpmiddel dat niet passend is, met lichamelijke klachten als gevolg.

 

De beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, de V&VN slaat alarm, omdat ouderen steeds vaker niet het juiste hulpmiddel krijgen. De oorzaak lijkt de afspraak met slechts een fabrikant waardoor het juiste hulpmiddel niet altijd beschikbaar is. Het gaat dan bijvoorbeeld over incontinentie- of stomamateriaal en katheters. Krijg je een hulpmiddel dat niet het juiste is, dan kan dat bij verkeerd gebruik ernstig lichamelijk letsel opleveren en tot hoge zorgkosten leiden. Ook raken mensen in een sociaal isolement, omdat je met slecht passend of werkend incontinentiemateriaal niet op bezoek gaat.

Volgens Francis Bolle van V&VN gaat het allang niet meer om incidenten. ”Er zijn duidelijke signalen die steeds terugkomen. Geld gaat hier vóór zorg en dat kan echt niet”. Zorgverzekeraars CZ en VGZ vinden bij navraag echter dat in bijzondere gevallen er een oplossing mogelijk moet zijn of dat de leverancier naar een oplossing moet zoeken.

Nico van Scheijndel

2 november 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.