Proud to be Senior

Koopt u van uw expiratiekapitaal een lijfrente bij een verzekeraar, dan kan het zijn dat u een uitkering krijgt die minder is dan het bedrag dat u hebt ingelegd.

 

Adviesbureau Moneywise heeft onderzocht wat u voor uw ingelegde kapitaal terugkrijgt aan lijfrente. Dat blijkt bij veel verzekeraars een negatief rendement.  Sluit u een uitkering af van 5 tot 10 jaar, dan krijg je in 54 procent van de gevallen minder terug dan de inleg. Dat is zo bij 4 van de 5 verzekeraars. Bij polissen die 10 tot 15 jaar lopen krijg je zelfs bij 93 procent van de verzekeraars minder terug dan je hebt ingelegd.

Het blijkt dat de lijfrente via banksparen om te zetten gunstiger uitpakt. De rentes zijn bij bankspaarproducten vaak lager, maar de kosten ook, zodat het uiteindelijk resultaat toch positief is.

Toch sluiten nog steeds mensen hun lijfrente bij een verzekeraar af. Dat doen ze vaak om fiscale redenen. Bij banksparen is namelijk een levenslange lijfrente niet mogelijk en ook een overbrugging tussen 60 jaar en pensioen is bij banksparen is geen optie. Als alternatief voor de verzekeraar doet Moneywise de suggestie om in plaats van een levenslange lijfrente bij banksparen de optie van 30 jaar uitkeren te kiezen.

Nico van Scheijndel

17 november 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.